Svaz národní házené

119 letnárodní házené

Kalendář nejen soutěží

« květen 2024 »
PoUtStCtPaSoNe
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Náhodná videa


Čechy-Morava 2018 - muži

Tagy

DOPLNĚK propozic vrcholných soutěží 2014/15

Publikováno: 23.8.2014

Výkonný výbor SNH schválil doplnění propozic vrcholných soutěží, kterým se s okamžitou platností v těchto soutěžích (1. liga mužů a žen, 2. liga mužů a žen) povoluje používání prostředků na mazaní prstů.

Doplněk propozic vrcholných soutěží 2014/15

Autor: admin1

Sdílejte s přáteli:

Komentáře

  Spolu s formulářem budou odeslány i informace jako je např. vaše IP.

Pepik Buzek

Přidáno: 28.8.2014 09:16

Toto rozhodnutí je to snad nejhloupější rozhodnutí za posledních par let. Dospělí chlapi, ti s největšíma rukama a z nich vlastně ještě jenom ti nejlepsi - liga, mohou lepit a mládež a oblasti nikoliv. Logiku to samozřejmě nemá. Je to jenom ochrana rozhodčí, aby ze sebe nemuseli dělat hlupáky, že nepoznají kdo lepí a neumí to - podle hloupě napsaných pravidel řešit. Tak to vyřeší dalším hloupým (a ještě hloupějším) pravidlem, že je dovolenou používat prostředek na mazání prstů. Tu formulaci musel vymyslet nějaký génius, možná dokonce skupina géniů. Co je prostředek na mazání prstů? Lepidlo by to logicky být nemělo, protože lepidlo nemaže. Rozhodči se ještě nestačili naučit pravidla platná několik let (noha brankáře po odrazu míče od tyče neni noha a pod) a máme tu nová pravidla, ofsajd beka,... A těsně před soutěži si ještě někdo vzpomene, že vlastně by mohl být problem s lepenim. Když jsem v průběhu loňské soutěže tady a nejen tady rozjel diskuzi o lepení, diskutoval s rozhodčimi a ujasňoval si výklad pravidel, podle kterých i sam rozhodči bez výzvy kapitána by měl dohlížet na to, že nikdo lepit nebude, čekal jsem, že přesně podle pravidla o silnějším psu si ti vyvoleni a nejlepší z nás prosadí, že se lepit smí. A aby to nevypadalo blbě, tak se to povolí jenom v ligových soutěžích, aby mládež dál pilovala techniku. A díky tomu je to nakonec ještě hloupější. S házenou jsem poprvé přestal v době, kdy nejeden z dnešních mistrů světa v házené ještě nebyl na světe nebo chodil do jeslí. Po více než 20 letech jsem se vrátil a měl jsem radost, že tuhle hru pořád ještě můžu hrát. Po tom, co z ní udělalo současné vedení vím, že dohraju tuhle sezónu a končím a na hřiště se ani nepůjdu podívat, protoze nebudu moc vidět sport, který jsem měl tolik rad. Pane Cedidlo a spol, děláte to úplně na hov.. Začalo to stránkami a pokračuje to každým dalším vašim krokem. Zabíjíte tradiční český sport. Užijte si to.

Odhadovaná lokalita dle providera: PRAGUE

Jiří Fiala

Přidáno: 26.8.2014 08:31

To tedy budeme muset pořídit dvě sady míčů. Jednu pro mládež a oblastní přebor a druhou pro ligové družstvo? Držet je přísně oddělené, abychom neporušili pravidla. No to bude mazec! Já vím, někdo řekne "Tak to nehrajte, když na to nemáte".

Odhadovaná lokalita dle providera: HUMPOLEC

Načíst další komentáře